Bara för att det var ett tag sedan

publicerat i Allmänt;
Som jag såg min älsklingsserie. Så idag tänker jag försöka plöja igenom den. 😍

Idag är en sån dag som jag helst skulle ha velat spendera helt själv i sängen under täcket. Men soffan får duga och jag nöjer mig med att det är en aning tystare än vanligt här hemma. 
Jag ska försöka börja på ett förlossningsbrev också. När jag var på mvc i onsdags så skrev hon bara ner det absolut viktigaste till dom. Men jag känner ändå att det finns lite mer att nämna nu när det är sista graviditeten och allt. Jag vet att man sällan kan planera allt till punkt och pricka, men försöka kan man. 😊

Jag nämnde till min bm att jag var lite nervös inför att föda i Västerås då alla andra har fötts på USÖ. Ny miljö i en redan känslig situation kan lätt ge min ångest. 
Och denna gång är jag öppen för EDA. Om det hinns med. Med melle hann man vara inskriven i 2.5 timme innan han kom. Jag som gärna vill vara hemma så länge som det går vet att möjligheten för ryggbedövning är minimal, men ändå en trygghet. 

Nu längtar vi. Jag är såå färdig med detta nu och räknar verkligen ner dagarna. Nu vill jag se henne. 🌸

Bara för att det är fredag

publicerat i Allmänt;
Snart har ännu en vecka gått. 
Igår svullna jag upp så mycket att jag knappt kunde gå. Kände mig urless och deppig mot kvällen med sjukdomskänsla och allmänt blä som jag också vaknade med. 
Nu börjar det bli svårt att hålla modet uppe när energin är helt slut och man inte ser något slut på eländet. Knäna värker vid varje rörelse och nu har den underbara foglossningen sätt fart i ryggen vilket gör att jag kan stå upp i korta stunder.
Men. Under 30 strecket. Alltid något. 


Idag åker de tre små till sin far så jag iallafall får vila lite. Eller vila och vila. Mer tycka synd för mig själv. 
Känslan av att känna dig gråtfärdig hela tiden blir rätt påfrestande och jag längtar redan nu till kvällen. 😞

Bara för att jag är Bigfoot

publicerat i Allmänt;
Står upp i fem minuter och fötterna tredubblar sin storlek. Så mellan varven med att vika tvätt så får jag slänga upp fötterna på bordet, vila och sen fortsätta. 
C kämpar med städningen i värmen och kidsen är redan färdiga. Igår på mvc så visade det sig att jag hade protein i urinet. +2 denna gång. Men då blodtrycket var "ok" (148/85) så fick jag istället order om att direkt ringa förlossningen om jag fick konstiga symtom. 
Järnet hade gått upp vilket förklarar min låga puls härom dagen. När C var iväg med kidsen så fick jag ner den till 79 (!). Ganska stor skillnad när man gått med en puls på 130-140. 
Men med tanke på blodtrycket så ville hon ta nya rester nästa vecka igen. 

Idag blir inte många knop gjorda i denna värme. C och barnen ska iväg o bada medans jag sätter fötterna högt.